call us on: +86-533-4200240  E-mail: shuangying44858@163.com  Fax:+86-533-4202240
Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД
Телефон: +86-533-4200240
Имейл: shuangying44858@163.com
Продуктова категория
News
Начало > Новини > Съдържание

Анализ на основния процес поток на галванични прахосник вода лечение

Анализ на основния процес поток на галванични прахосник вода лечение

Галванични е използването на химически и електрохимични методи в метални или други материали на повърхност, покрита с различни метали. Electroplating технология се използва широко в машина промишленост, лека промишленост, електроника и други индустрии. Галванични състава на отпадъчните води е много сложна, прахосник вода лечение освен цианид (КН-) отпадъчни води и киселинно алкалния отпадъчни води, отпадъчни води хеви метъл е категорията за галванични покрития потенциално опасни отпадъчни води на индустрията. Според класификацията на хеви метъл елементи, съдържащи се в отпадните води хеви метъл тя може да бъде разделен отпадъчните води, съдържащи хром (Cr), никел (Ni), кадмий (Cd), мед (Cu) злато (Au) отпадъчни води, отпадъчни води среброто (Ag).

Галванични прахосник вода лечение у нас и в чужбина като цяло внимание, разработени различни техники за управление, чрез токсични лечение за нетоксични, вредни в безвреден, рециклиране благородни метали, рециклиране на вода и други мерки за премахване и намаляване на емисиите на тежки метали. С бързото развитие на галванични покрития индустрия и нарастващото търсене на опазване на околната среда галванични прахосник вода лечение започна да влезе в чист производствен процес, пълен контрол и рециклиране икономика интеграция етап, рециклиране на ресурсите и затворен контур е мейнстрийм посока на развитие.

Галванични е използването на химически и електрохимични методи в метални или други материали на повърхност, покрита с различни метали. Прахосник вода лечение Electroplating технология се използва широко в машина промишленост, лека промишленост, електроника и други индустрии. Галванични отпадъчни води е по-сложна, галванични отпадни води, съдържащи хром, цинк, мед, никел, кадмий и други тежки метални йони and кисели, алкални, цианид и други вещества с голяма токсичност. Галванични отпадъчни води състав е сложен, замърсители могат да бъдат разделени на две основни категории на неорганични замърсители и органични замърсители, качеството на водата се промени диапазон, производството на различни видове отпадъчни води замърсяващи видове разнообразие, CODcr коефициент на промяната; Прахосник вода обработка и галванични токсичност на отпадъчни води, съдържащи голямо количество йони на тежки метали, ако не лекува директно към околните вода ще доведе до голямо замърсяване.

За моята страна текущата галванични покрития индустрия прахосник вода лечение статуквото статистика и проучвания широко използван галванични покрития прахосник вода лечение методи са предимно седем категории:

(1) Химическо утаяване метод и е разделена на неутрализация и сулфид утаяване метод.

(2) окисляване и намаляване на лечение, разделени в химическа редукция метод, метод на феритни и електролиза.

(3) екстракция метод на разделяне.

(4) адсорбция метод.

(5) мембранно разделяне технологии.

(6) йонен обмен метод.

(7) биологична обработка технологии, включително bioflocculation, biosorption, биохимични методи, phytoremediation.

1, галванични покрития хеви метъл прахосник пречиствателни технологии статуквото

Традиционните методи за галванични покрития прахосник вода лечение са: химичен метод, метод на йонен обмен, електролиза и т. н. Въпреки това традиционния метод за справяне с галванични канализацията има следните проблеми:

(1 цената е твърде висока - вода не може да бъдат рециклирани, вода и канализация разходи за лечение, представляват 15 % от общите производствени разходи на 20 %;

(2) загуба на ресурси - благородни метали заустване във водата, не могат да бъдат рециклирани;

(3) екологично замърсяване - галваника отпадъчни води в тежки метали като "постоянни замърсители" в биологичната верига в трансфера и натрупването и в крайна сметка застрашават човешкото здраве.

Типичното за галванични отпадъчни води чрез мембранна технология е както следва:

Използване на мембранна технология за галванични покрития прахосник води да предоставят идеалното решение за насърчаване на галванични покрития индустрия технологични подобрения. Неговите основни характеристики:

(1) намаляване на разходите - вода и благородни метали, рециклиране, намаляване на потреблението на материали

(2) за рециклиране на ресурси - благородни метали рециклиране

(3) за опазване на околната среда - нула заустването на отпадъчни води или микро-емисии

Галванични производствен процес на високо потребление на вода и емисии на тежки метали върху замърсяването на околната среда на водите значително затруднено устойчивото развитие на индустрията на галванични покрития. Цената на традиционните галванични покрития прахосник вода лечебния процес е твърде висока, прахосник вода лечение хеви метъл не е рециклирана вода тяло, лесно да причинят вреда на биологични. На мембранно разделяне технология за вода и хеви метъл рециклиране, чрез мембранно разделяне технологията да се справят с галванични покрития канализацията, може да се постигне хеви метъл "нулеви емисии" или "микро-емисии", така че производствени разходи значително намалява.

Използването на мембранно разделяне технология, от галванични покрития отпадъчни води възстановяване на тежки метали и водните ресурси да се намали или премахне си замърсяването на околната среда, за да се постигне безвредно производство на галванични, по-висока добавена стойност злато, сребро, никел, мед и други галванични покрития отпадъчни води раздяла технология може да постигне затворен цикъл и произвеждат добри икономически ползи. За интегрираната галванични покрития отпадни води, след проста физическа и химическа обработка използването на мембранно разделяне технологии могат да използват повторно повечето от водата, прахосник вода лечение процентът на възстановяване на до 60 % до 80 %, намали общия изхвърлянето на каналните нечистотии, намаляване на емисиите на замърсители на вода.


Свържете се с нас
Address:Xiajiazhuang град, Boshan Dist. Zibo, Шандонг, Китай
Tel: +86-533-4200240  Fax:+86-533-4202240
E-mail:shuangying44858@163.com
Copyright © Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД