call us on: +86-533-4200240  E-mail: shuangying44858@163.com  Fax:+86-533-4202240
Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД
Телефон: +86-533-4200240
Имейл: shuangying44858@163.com
Продуктова категория
News
Начало > Новини > Съдържание

Общи методи на биологично пречистване на отпадъчни води

Общи методи на биологично пречистване на отпадъчни води

Основните методи за справяне с висока концентрация на огнеупорни органични отпадъчни води са химически окисляване, екстракция, адсорбция, изгаряне, каталитично окисление, биохимичен метод, който е най-зрели технология е най-зрели биохимични метод, биохимичен метод защото просто оборудване, способност, ниски оперативни разходи, най-широко използвани в отпадъчни води.

В отпадъчни води лечение проекта, повечето от традиционните биохимични процеси, като A / О метод, A2 / O метод или подобряването на процеса. В канализацията биохимичен процес на активната утайка е най-често използваните методи за биологично пречистване биологично третиране. Активна утайка специфична повърхност, висока активност, добро масово прехвърляне, е най-ефикасният изкуствени биологично третиране.

Биологично пречистване на отпадъчни води-физичен закон:

Изборът на метод за третиране на отпадъчни води зависи от характера, състава, състоянието и водите изискванията за качество на замърсителите в отпадните води. Общи отпадъчни води лечение методи могат да бъдат разделени в физични, химични и биологични закона три категории.

Използването на физическо действие да се справят с, отделяне и възстановяване на замърсители в отпадъчни води. Например използването на валежите метод за премахване на суспендирани твърди частици във водата по отношение на плътността на повече от 1 в същото време възстановяване на тези частици; флотация (или float) може да премахне емулсия на капчици масло или относителната плътност на почти 1 окачване; Частици; изпаряване метод за концентрацията на non летлив суровини в отпадъчните води.

Биологично пречистване на отпадъчни води-химичен метод:

Използването на химични реакции или физични и химични реакции да се възстанови разтворими отпадъци или колоиден вещества, например, неутрализация метод за неутрализиране на киселинни или алкални отпадъчни води; екстракция на разтворим отпадъци в две фази с различни разтворимост в "дистрибуция", възстановяване на феноли, тежки метали и т.н.; Redox метод, използван за премахване на отпадъчните води в reductive или оксидиращи замърсители, убиват естествената патогени във водния обект.

Биологично пречистване на отпадъчни води-биологичен метод:

Лечение на органични вещества в отпадъчните води от биохимична действието на микроорганизмите. За пример биологична филтрация и активирана утайка процес, използван за справяне с битови отпадъчни води или биологичното производство на отпадъчни води, органични частици превръщане в неорганични соли и пречистен.

Отпадъчни води е един сложен проект, изборът на методи на лечение, трябва да се основава на качеството на водата и количеството на отпадъчните води, емисии на използването на вода или вода да обмислите употребата. Но и да разгледат отпадъчни води обработка на утайки, използването на утайката и проблеми, възможни вторично замърсяване, както и възстановяване на флокуланти. Често е трудно да се използва метод може да се постигне ефект на добро управление. Първо, какъв вид на отпадъчната вода се използва за лечение, се основава на качеството на водата и водата на отпадъчните води, търсенето на вода, когато водата се изхвърля, икономическата стойност на отпадъците събиране, характеристиките на метода на третиране и след това през лабири e разследване и проучване, отпадъци вода изхвърляне цели, регионалните условия и техническата осъществимост.


Свържете се с нас
Address:Xiajiazhuang град, Boshan Dist. Zibo, Шандонг, Китай
Tel: +86-533-4200240  Fax:+86-533-4202240
E-mail:shuangying44858@163.com
Copyright © Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД