call us on: +86-533-4200240  E-mail: shuangying44858@163.com  Fax:+86-533-4202240
Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД
Телефон: +86-533-4200240
Имейл: shuangying44858@163.com
Продуктова категория
News
Начало > Новини > Съдържание

Промишлен алуминиев сулфат, използван в питейната вода, за да контролира цвета и вкуса на водата

Индустриален алуминиев сулфат (химична формула Al2 (SO4) 3, тип 342.15), бял ортофомбичен кристален прах, плътност 1.69g / mL (25 ° C). В хартиената промишленост като лепило за колофон, восъчна емулсия и други съединения на утаителя, обработка на водата като флокулант, но също и за пожарогасител с пяна, производство на алуминиеви, алуминиеви бели суровини, избелващо масло, дезодорант, материали и т.н. Но също така и производството на изкуствени скъпоценни камъни и по-високи амониеви стипца.

Около 50% от общата продукция на алуминиев сулфат е първата основна употреба за хартия, втората по големина употреба е в питейната вода, индустриалната вода и индустриалната пречиствателна станция за флокулант, което представлява около 40% от общата продукция на алуминиев сулфат. Когато алуминиев сулфат се добавя към този тип вода, той може да произведе колоидни люспи от алуминиев хидроксид, които могат да адсорбират и утаяват бактерии, колоиди и други суспендирани вещества. Тя може да контролира цвета и вкуса на водата в пречистването на питейната вода.

Физични свойства

Външен вид и характер: бял кристал, сладък;

Разтворимост: разтворим във вода, неразтворим в етанол и така нататък.

Промишлените продукти са сиви, люспести, гранулирани или масивни, с ниска желязна сол със светло зелено, и поради ниска цена желязна сол се окислява и повърхността жълта. Суровият продукт е бяла фина фина кристална структура.

Лесно разтворим във вода, алуминиев сулфат в чиста сярна киселина не може да бъде разтворен (но съвместно съществуване) в разтвор на сярна киселина и сярна киселина, разтворени във вода, така че разтворимостта на алуминиев сулфат в сярна киселина е разтворимостта на алуминиев сулфат във вода.

Химични свойства

Не е лесно да се променя времето и да изгуби кристалната вода, относително стабилно, нагряването ще бъде дехидратирано, високата температура ще бъде разложена на алуминиев оксид и серни оксиди. Загрята до 770 ℃ започва да се разпада на алуминиев оксид, серен триоксид, серен диоксид и водни пари. Разтворим във вода, киселина и алкали, неразтворим в етанол. Водният разтвор е кисел. Хидролизата произвежда алуминиев хидроксид. Водният разтвор може да кипи дълго време, за да се получи основен алуминиев сулфат. Нетоксични, прахът може да стимулира очите.

Алуминиев сулфат химична структура

Използва се като ефективен омрежващ агент за животинско лепило и може да подобри вискозитета на животинското лепило. Също така се използва като средство за втвърдяване на урея втвърдяващо средство, 20% воден разтвор се втвърдява по-бързо.

Хартиената промишленост като лепило за колофон, восъчна емулсия и други съединения на утаителя, обработка на водата като флокулант, но също така и за пожарогасител с пяна, производство на алуминий, алуминиеви бели суровини, избелване на масла, дезодорант, скоро. Но също така и производството на изкуствени скъпоценни камъни и по-високи амониеви стипца. Съдържание на арсен в не повече от 5 мг / кг от продукта може да се използва за обработка на водата флокулант.

1. Хартиена промишленост, използвана като средство за оразмеряване на хартия за подобряване на водата на хартията, непромокаемост;

2. Разтворени във вода могат да направят водата в малките частици и естествените частици да се кондензират в големи парчета флок и по този начин да се отстранят от водата, се използват като коагуланти за вода и отпадъчни води;

3. Използва се като замъглено средство за пречистване на вода, използвано и като утаител, фиксиращ агент, пълнител и т.н. Използвани в козметиката като антиперспирантни козметични суровини (стягащи);

4. Пожарна промишленост, със сода за печене, пенообразувател, съставен от пожарогасител;

5. Анализ реагенти, агент за подхранване, тен, маслен обезцветяващ агент, консервант за дървесина;

6. Стабилизатор на пастьоризацията на албумин (включително течност или замразено пълно яйце, протеини или яйчен жълтък);

7. Може да се използва като суровина за производството на изкуствени скъпоценни камъни и амониева стипца, други алуминати;

8. В горивната промишленост, в производството на хром жълто и езеро багрило като утаяване, докато ролята на фиксиране и пълнеж агент.


Свържете се с нас
Address:Xiajiazhuang град, Boshan Dist. Zibo, Шандонг, Китай
Tel: +86-533-4200240  Fax:+86-533-4202240
E-mail:shuangying44858@163.com
Copyright © Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД