call us on: +86-533-4200240  E-mail: shuangying44858@163.com  Fax:+86-533-4202240
Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД
Телефон: +86-533-4200240
Имейл: shuangying44858@163.com
Продуктова категория
News
Начало > Новини > Съдържание

Бои и покрития разликата на съществуването

По време на процеса на обновяване понякога собствениците трябва да купуват техните собствени боя, когато боята капитанът каза да купя някои марка боя за да видите по-горе е написано в боя. Е боя и боя същото? Ако не, каква е разликата между боя и боя?

Еволюцията на концепцията за боя покрития

Боя в нашата страна има дълга история. Причината защо нарича боя, от началото този материал не може да бъде отделена от растително масло и боя, така че "боя" дума, превозващи тежки история и древна култура. С непрекъснатото развитие на науката и технологиите индустрията на боя е нараснал, разнообразието на боя, категория също е новаторски.

Терминът "боя" се появява през 1950г. В индустрията винаги е била че боята и paint е само един и същ материал от две различни имена само. 20-ти век, 50-60 години, и дори до 1970 г., индустрията ще бъде повече "боя" разбира като обучение, "боя" разбира като общоизвестните. Следователно, когато "боя" брой заглавия с някои академични вкус, изглежда, че само научни звена могат да се насладят заглавието на боя, като боя изследователски институт или боя изследвания. В същото време, когато на производствените предприятия са известни като фабриката за боя, боя фабрика или боя фабрика.

Объркването на боя и боя имена започва след 80-те. С бързото развитие на икономически конструкция, бързото нарастване на строителния сектор, отрасъл боя вече не е монопол на последните химически система ситуацията. Голям брой нови вътрешни строителна система, подобна на завода често използвани "боя" като име на фирмата. С големия брой на архитектурни покрития продукти на пазара, "боя" не само от свещените академична зала излезе, но също и защото архитектурни покрития са на водна основа предимно продукти, концепцията за боя и следователно социални неправилно тълкуване, едностранно мнението, че боята е вода, погрешно вярват, че боя и боя са две различни материали, принадлежат към две различни индустрии.

GB бележки за боя и боя

Национален стандарт (GB 5206.1) в основната терминология на боя и лак лексиката стандарти, покрития са дефинирани от факта, че те се прилагат към повърхността на обекта, за да образува твърдо покритие със защитни декоративни или специални свойства като изолация, корозия, маркиране и др. Общ термин за клас на течни или твърди материали. Повечето от ранните растително масло като основна суровина, тя е известна като боя. Сега синтетична смола е заменен от повечето или всички от растително масло, така наречените боя.

За по-горе определение, следните два изгледа:

1, сега причината защо такива материали не са наречени боя боя, повече е благодарение на развитието на боя сортове и категории, защото името на боята не може да покрие на индустрията на съществуващи продукти, както и терминът боя може да бъде покрита промишленост всички видове на продукти, използването на боя име по-точни и по-научно. Като прах покритието продукти не трябва да използват заглавието на боя, боя и боя тук не е взаимозаменяеми. Следователно боята може да покрие твърди прахово покритие и течни боя, и замяната е не, така че стандартните тълкуване не е на място.

2, стандарта в paint терминологията на "Забележка": че "в специфичното наименование на боята може да се използва за изразяване на"боя"думи, като например смесване боя, дебели боядисване и т.н.", също е погрешна. Защото всъщност "боя" е не само използва в специфични боя сортове, но и голям брой от използваните в категорията боя, акрилна боя, полиуретанова боя, и т.н., но също голям брой приложения в областта се отнася, като корозия боя , боя кола, кораба боя и т. н. В действителност, в допълнение към индивидуалните особености боя и боя, думата е обща, тя не се отнася до конкретните видове може да се изрази.

Боя на концепцията за боя трябва да бъде изменен

Видно характеристиките на боя, боята е течно, то не може да обхване твърди боя освен течни боя. Тъй като обхватът на покритие е различно, би било трудно да се обясни, ако боята се тълкува по същия начин като понятие, боя.

В момента, на водна основа боя и прах покритие е станал климат, особено във водна основа боя базирани архитектурни покрития в Китай общо paint представляват около 38 %. Като боя на водна основа и мазна боя неговите химически свойства са по същество различни, на водна основа боя и мазна боя продукт свойства също са много различни, тогава боя на водна основа като основен клон на стария разбиране на индустрията на боя е ненаучни боя на водна основа и масло (боя) трябва да бъдат обвързани като две различни серии на течни покрития.

Поради това, в стандартите на основната терминология, не само трябва да правилно изменение на стандартните покритие термини, но и боя, боя и боя на водна основа терминология стандарти. Те се определят като:

Общ термин за клас на течни или твърди материали, които могат да бъдат приложени към повърхността на даден обект да образува твърдо покритие със защитни декоративни или специални свойства като изолация, корозия, маркиране и други подобни. Включително масло (боя), на водна основа боя, прахово покритие.

Боя: Flowable течен покритие. Включително масло (боя) и боя на водна основа.

Боя: Органичен разтворител като средно или силно твърди, без разтворител мазна боя.

Водна основа бои: вода може да бъде разтворен или паркет боя.

Горното е разликата между боя и боя.


Свържете се с нас
Address:Xiajiazhuang град, Boshan Dist. Zibo, Шандонг, Китай
Tel: +86-533-4200240  Fax:+86-533-4202240
E-mail:shuangying44858@163.com
Copyright © Zibo Boshan Win-Win химикали Ко, ООД